Simbalomenoi.png
Στην ενότητα Συμβαλλόμενοι μπορείτε να:
> εισάγετε και επεξεργαστείτε τα στοιχεία των Συμβαλλομένων της επιχειρησής σας
> να δείτε την καρτέλα των Συμβαλλομένων συνοπτικά και αναλυτικά
> να ενημερώσετε με τα υπόλοιπα προηγούμενης χρήσης ή να μεταφέρετε υπόλοιπα σε επόμενη
> να διαμορφώσετε τις παραμέτρους που αφορούν σε αυτήν την ενότητα
ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ
Όλοι όσοι έχουν οποιαδήποτε σχέση με την επιχείρηση εισάγονται ως οντότητα στην Ενότητα Συμβαλλόμενοι. Συμβαλλόμενος καλείται το νομικό ή φυσικό πρόσωπου που σχετίζεται με την επιχείρηση με οικονομική σχέση όπως πχ οι Πελάτες, οι Προμηθευτές, Φυσικά πρόσωπα αλλά μπορεί να συμπεριλαμβάνονται και Τραπεζικά Ιδρύματα, Δημ. Οργανισμοί κλπ.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Επιλέγοντας Συμβαλλόμενοι, ενεργοποιείται η πρώτη καρτέλα με τους πενήντα πρώτους Συμβαλλόμενους.
Η εμφάνιση γίνεται με αλφαβητική σειρά. Μπορείτε να προβάλετε τα αποτελέσματα της λίστας ανά Ονομασία, Α.Φ.Μ., Κωδ., Δραστηριότητα, Οδό, Αριθμό, Τηλέφωνο. Απλά πατήστε επάνω σε κάθε μια από τις ετικέτες της λίστας και ταξινομήστε αντίστοιχα τις εγγραφές.

Διαχείριση Στοιχείων

Ενότητα Προφίλ
Συμβαλλόμενοι / Διαχείριση Στοιχείων
Στην καρτέλα Διαχείριση Στοιχείων μπορείτε να:
> καταχωρήσετε νέο Συμβαλλόμενο
> αναζητήσετε Συμβαλλόμενο βάσει επωνυμίας ή Α.Φ.Μ.
> να δείτε τα καρτέλα Συμβαλλόμενου συνοπτικά και αναλυτικά
> να ταξινομήσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης βάσει Ονομασίας, Α.Φ.Μ., Κωδ., Δραστηριότητας, Οδού, Αριθμού, Τηλεφώνου
> να εξάγετε τα αποτελέσματα της αναζήτησης σε πίνακα δεδομένων για
> αποστολή μέσω E-mail
> ως φύλλο Excel
> για εκτύπωση, ή για δημιουργία .pdf αρχείου
> σε αρχείο .csv

Δηλώστε εμφάνιση όλων των εγγραφών από το πεδίο Δεδομένα ανά σελίδα και ταξινομήστε με βάση την πχ. Δραστηριότητα για να αναζητήσετε Συμβαλλόμενους στο ίδιο αντικείμενο. Τα αποτελέσματα της λίστας μπορούν να αξιοποιηθούν είτε ως πίνακας δεδομένων για αποστολή μέσω E-mail είτε ως φύλλο Excel, ενώ μπορούν να σταλούν πρός εκτύπωση ή δημιουργία Pdf αρχείου. Επιπλέον, μπορείτε να εξάγετε την λίστα αποτελεσμάτων σε αρχείο .csv για χρήση αρχειοθέτησης ή για γέφυρα με άλλες λογιστικές εφαρμογές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Για να αναζητήσετε Συμβαλλόμενο από όλες τις εγγραφές συμπληρώνετε στο επάνω μέρος, στα πεδία Αναζήτηση Ονομασίας Συμβαλλόμενου ή/και Αναζήτηση Α.Φ.Μ. Συμβαλλόμενου ολοκληρωμένα ή μερικά τα στοιχεία για αναζήτηση και στην συνέχεια επιλέγετε το σύμβολο του μεγεθυντικού φακού. Αμέσως θα εμφανιστούν τα ονόματα των Συμβαλλομένων που πληρούν τα κριτήρια αναζήτησης. Η αναζήτηση γίνεται σε πεζά και κεφαλαία. Επίσης στο επάνω μέρος της λίστας υπάρχουν και τα buttons γρήγορης περιήγησης (επόμενο - προηγούμενο, πρώτη σελίδα - τελευταία).

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
H περίπτωση τονισμού φωνηέντων μπορεί να δώσει άλλα αποτελέσματα από αυτά που περιμένουμε όπως π.χ. αν ο συμβαλλόμενος αρχικά εισήχθει στο σύστημα με πεζά και τονισμό και τον αναζητήσουμε με πεζά χωρίς τόνο ή τον αναζητήσουμε με κεφαλαία δεν θα εμφανίζεται. Για τον λόγο αυτό συστήνεται η χρήση κεφαλαίων πάντοτε κατά την εισαγωγή του συμβαλλόμενου, μέθοδος που έχει υιοθετήσει και το taxis για τον ίδιο λόγο.

Εισαγωγή Νέου Συμβαλλόμενου

Ενότητα Προφίλ
Συμβαλλόμενοι / Εισαγωγής Νέου Συμβαλλόμενου

Μπορείτε να εισάγετε νέο Συμβαλλόμενο με το πλήκτρο + ή να επιστρέψετε στην προηγούμενη οθόνη με το πλήκτρο Επιστροφή.
Τα στοιχεία που θα συμπληρώσετε θα χρησιμοποιηθούν κατά την έκδοση των παραστατικών. Στην περίπτωση Συμβαλλόμενου που είναι νομικό πρόσωπο και ο Τύπος Συναλλαγής είναι ΧΟΝΔΡΙΚΗ τότε τα παρακάτω πεδία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ

> Επωνυμία
> Δραστηριότητα
> Α.Φ.Μ.
> Τύπος Συναλλαγής (Χονδρική ή Ενδοκοινοτικές ή Τρίτων Χωρών)
> Γενικό Λογιστικό Σχέδιο Πελάτη
> Γενικό Λογιστικό Σχέδιο Προμηθευτή
> Συγκεντρωτική (Αν επιλέξετε ΝΑΙ, οι πράξεις θα εμφανιστούν στις ΜΥΦ, αυτό συνήθως αφορά πελάτες χονδρικής)
> Καθεστώς Φ.Π.Α. (Απαλλαγή, Μειωμένος, Κανονικός)
> Διεύθυνση

ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ

> Διακριτικός Τίτλος
> Κατάσταση (Ενεργός / Ανενεργός / Επισφαλής)
> Τραπεζικοί Λογαριασμοί
> Σχόλια


ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΔΙΩΝ:


> Στην θέση Επωνυμία εισάγετε την επωνυμία του συμβαλλόμενου όπως αυτή θα πρέπει να αναφέρεται στο παραστατικό που θα εκδόσετε. Συστήνετε εδώ να μην χρησιμοποιείται τονισμός ή πεζά αλλά η χρήση κεφαλαίων. Εφ' όσον πρόκειται για ατομική επιχείρηση ή φυσικό πρόσωπο ή πράξη λιανικής το επίθετο και στην συνέχεια το μικρό όνομα αρκούν. Το λεκτικό που εισάγετε εδώ θα εμφανιστεί στην δεύτερη γραμμή των εκδιδόμενων παραστατικών στον τομέα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ.

> Στην θέση Διακριτικός Τίτλος εισάγετε προαιρετικά τον διακριτικό τίτλο του Συμβαλλόμενου με Ελληνικούς ή Λατινικούς χαρακτήρες.

> Στην θέση Δραστηριότητα εισάγετε την κύρια δραστηριότητα του συμβαλλόμενου. Συστήνετε εδώ να μην χρησιμοποιείται τονισμός ή πεζά αλλά η χρήση κεφαλαίων. Το λεκτικό που εισάγετε εδώ θα εμφανιστεί στην τρίτη γραμμή των εκδιδόμενων παραστατικών στον τομέα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ.

> Στην θέση Α.Φ.Μ. εισάγετε αριθμητικούς χαρακτήρες μόνο. Εφ'οσον επιλέξετε ΧΟΝΔΡΙΚΗ στο Τύπος Συναλλαγής τότε θα γίνει έλεγχος αληθοφάνειας του ΑΦΜ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο έλεγχος αληθοφάνειας δεν ελέγχει για το κατα πόσον είναι σε ισχύ το ΑΦΜ αυτό ή αν σχετίζεται με την Επωνυμία ή ότι άλλο. Ο έλεγχος αλληθοφάνειας στηρίζεται σε ένα αλγόριθμο του υπουργείου οικονομικών για επιτρεπόμενους κωδικούς και περιορίζεται μόνο σε αυτό.

> Στην θέση Διεθνής Κωδικός Εφορίας εισάγετε τον αριθμό μητρώου ή φορολογικό κωδικό του συμβαλλόμενου. Εφ' όσον πρόκειται για συμβαλλόμενο εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά όχι Ελληνική Επιχείρηση, εισάγουμε τον ΑΦΜ αφού πρώτα εισάγουμε το πρόθεμα με λατινικούς κεφαλαίους χαρακτήρες. Συνήθως το πρόθεμα μας είναι γνωστό αφού αυτό αντιστοιχεί στα δύο γράμματα που αποτελούν το δηλωμένο χαρακτηρισατικό της κάθε ευρωπαϊκής χώρας.


> Στην θέση Τύπος Συναλλαγής επιλέγετε από την αναπτυσσόμενη λίστα. Η επιλογή είναι υποχρεωτική για την ολοκλήρωση της εισαγωγής συμβαλλόμενου. Οι δυνατές περιπτώσεις είναι:

  • ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ Αφορά ΜΟΝΟ Συμβαλλόμενους σχετικα με μεταφορά για λογαριασμό τρίτων (ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ)
  • ΕΝΔΟΚΟΙΝΩΤΙΚΕΣ Οι Συμβαλλόμενοι ΕΝΤΟΣ Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • ΛΙΑΝΙΚΗ Οι Συμβαλλόμενοι που ανήκουν στην κατηγορία ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Οι Συμβαλλόμενοι ΕΚΤΟΣ Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ Οι Συμβαλλόμενοι που ΔΕΝ εχουν λάβει ακόμα Α.Φ.Μ.
  • ΧΟΝΔΡΙΚΗ Όλες οι Νομικές μορφές ΕΝΤΟΣ Ελλάδας


ΤΥΠΟΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ
Οι τύποι συναλλαγής χωρίζονται γενικά σε δύο μεγάλες κατηγορίας. Η μία είναι μεταξύ νομικών μορφών (γνωστή και ως Β2Β από τις λέξεις business to business) και η άλλη μεταξύ νομικών και φυσικών προσώπων (γνωστή και ως B2C από τις λέξεις business to client).


Οι συναλλαγές μεταξύ νομικών προσώπων (B2B) υπόκεινται σε περιορισμούς ως προς τα στοιχεία που αναγράφονται στα παραστατικά που εκδίδονται. Έτσι για έκδοση παραστατικού είναι υποχρεωτική η αναγραφή της επίσημης επωνυμίας, του αριθμού φορολογικού μητρώου, της διεύθυνσης, της ΔΟΥ όταν πρόκειται για ενδοχώριες νομικές μορφές ή αλλιώς της χώρας.

Οι συναλλαγές μεταξύ νομικών και φυσικών προσώπων (Β2C) υπόκεινται σε πολύ λιγότερους περιορισμούς, σε ορισμένες περιπτώσεις όμως ανάλογα με την επιχειρηματική δράση της επιχείρησης σας, απαιτούνται στοιχεία όπως η διεύθυνση κατοικίας ή η χώρα ή ο αριθμός διαβαρτηρίου κ.α. Για τους περιορισμούς και τις προϋποθέσεις είναι καλό να συμβουλεύεστε κάποιον ειδικό (λογιστή, φοροτεχνικό, κλπ).

Δεν επιτρέπεται η έκδοση Τιμολογίου προς φυσικά πρόσωπα (εκτός από την περίπτωση αυτοπαράδοσης) ενώ επιτρέπεται η έκδοση απόδειξης λιανικής πρός νομικά πρόσωπα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μόνο αν επιλέξετε Τύπο Συναλλαγής ΧΟΝΔΡΙΚΗ,ΕΝΔΟΚΟΙΝΩΤΙΚΕΣ ή ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ θα εμφανίζονται τα παραστατικά τιμιλόγησης (π.χ. Τιμολόγιο, Τιμολόγιο Δελτίο Αποστολής, Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών, Πιστωτικό Τιμολόγιο, κ.λ.π.) κατά την έκδοση παραστατικών. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα εμφανίζονται μόνο τα παραστατικά λιανικής πώλησης (π.χ. Απόδειξη Λιανικής Πώλησης, Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών, κ.λ.π.) .


Στις περιπτώσεις που ο συμβαλλόμενος βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης ΑΦΜ (νοείται δηλαδή ως Υπο Ίδρυση) μπορούμε να εισάγουμε τα μέχρι εκείνη την στιγμή γνωστά στοιχεία και να την δηλώσουμε ως Υπό Ίδρυση. Μπορούμε έτσι να παρακολουθήσουμε πράξεις όπως προκαταβολές αλλά δεν μπορούμε να εκδόσουμε κανένα παραστατικό. Τέλος όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ίδρυσης επανερχόμαστε με διόρθωση και αλλάζουμε τον Τύπο Συναλλαγής.



Γενικό Λογιστικό Σχέδιο Πελάτη Γενικό Λογιστικό Σχέδιο Προμηθευτή


Συγκεντρωτική (Αν επιλέξετε ΝΑΙ, οι πράξεις θα εμφανιστούν στις ΜΥΦ, αυτό συνήθως αφορά πελάτες χονδρικής) Καθεστώς Φ.Π.Α. (Απαλλαγή, Μειωμένος, Κανονικός)


Συμπληρώστε ένα ή και τα δύο με όλα τα στοιχεία ή μέρος αυτών και επιλέξτε με αριστερό κλικ το σύμβολο του μεγεθυντικού φακού. Αμέσως θα εμφανιστούν τα ονόματα των Συμβαλλομένων που πληρούν τα κριτήρια αναζήτησης.

ΕΔΩ να περιγράψω πότε ο Συμβαλλόμενος είναι πελάτης και πότε προμηθευτής κλπ. και τι θα γίνει στις καρτέλες


Κάνοντας κλικ στη γραμμή του Συμβαλλόμενου που σας ενδιαφέρει εμφανίζεται η υπό-οθόνη που περιέχει τα στοιχεία του.


Συμπληρώστε ένα ή και τα δύο με όλα τα στοιχεία ή μέρος αυτών και επιλέξτε με αριστερό κλικ το σύμβολο του μεγεθυντικού φακού. Αμέσως θα εμφανιστούν τα ονόματα των Συμβαλλομένων που πληρούν τα κριτήρια αναζήτησης. Κάνοντας κλικ στη γραμμή του Συμβαλλόμενου που σας ενδιαφέρει εμφανίζεται η υπό-οθόνη που περιέχει τα στοιχεία του.



ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι Συμβαλλόμενοι μπορούν να εντάσσονται σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ:


Όταν πρόκειται να εκδώσετε τιμολόγια για συναλλαγές χονδρικής, ΠΡΕΠΕΙ να έχετε προηγούμενως εισάγει τους αντίστοιχους Συμβαλλόμενους στην ΧΟΝΔΡΙΚΗ. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείτε τους σχετικούς ελέγχους όπως τον έλεγχο ΑΦΜ και την εισαγωγή των βασικών υποχρεωτικών στοιχείων για την έκδοση παραστατικών.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η σωστή επιλογή του τύπου συναλλαγών θα μας βοηθήσει στην σωστή έκδοση και καταχώρηση παραστατικών. Οι συμβαλλόμενοι με τύπο συναλλαγής ΧΟΝΔΡΙΚΗ ελέγχονται για την ορθότητα του ΑΦΜ και την πληρότητα των στοιχείων τους, δίνοντας έτσι την δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου ή οποιοδήποτε άλλου παραστατικού συμπεριλαμβανομένων και των παραστατικών λιανικής πώλησης.

Οι συμβαλλόμενοι με τύπο συναλλαγής ΛΙΑΝΙΚΗ δεν ελέγχονται για την ορθότητα ή την πληρότητα των στοιχείων τους και έτσι ΔΕΝ μπορεί να τους εκδοθεί τιμολόγιο ή άλλο παραστατικό ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Η επιλογή Τύπος Συναλλαγής έχει σημασία για τις περαιτέρω δυνατότητες συναλλαγών κατά τις πωλήσεις ή τις αγορές. Ορισμένα παραστατικά ΔΕΝ θα εμφανίζονται για τους συμβαλλόμενους λιανικής. Ο τύπος συναλλαγής όπως και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία συναλλασόμενου μπορούν να τροποποιηθούν και να επικαιροποιηθούν οποτεδήποτε.

Κάνοντας κλικ στη γραμμή του Συμβαλλόμενου που σας ενδιαφέρει εμφανίζεται η υπό-οθόνη που περιέχει τα στοιχεία του Εδώ έχετε πρόσβαση στα βασικά στοιχεία όλων των Συμβαλλομένων τα οποία μπορείτε να εντοπίσετε, να προσθέσετε, να μεταβάλετε ή να διαγράψετε. Ακριβώς κάτω βρίσκονται τα πλήκτρα εκτύπωσης και εξαγωγής σε EXCEL. Στο πρώτο επίπεδο της επιλογής της καρτέλας αυτής παρουσιάζονται όλοι οι συμβαλλόμενοι. Στην κορυφή της καρτέλλας, στο δεξιό άκρο φαίνονται τα σύμβολα των ενεργειών εισαγωγής και αναζήτησης. Από εδώ δίνονται οι εξής δυνατότητες:


Διακίνηση
Εξωτερικού Συχνά οι συναλλαγές εκτός χώρας διέπονται από άλλο καθεστώς Φορολογίας.
Λιανική Συνήθως σημαίνει ότι αυτός ο Συναλλασόμενος είναι Ιδιώτης και είναι Τελικός Πελάτης.
Χονδρική Συνήθως σημαίνει ότι αυτός ο συναλλασόμενος είναι Επιτηδευματίας ή Επιχείρηση και συνήθως είναι Πελάτης Χονδρικής.
Κατάσταση
Ενεργός Αυτή πρέπει να είναι η αρχική μας επιλογή όταν δημιουργούμε τον Συμβαλλόμενο
Ανενεργός Δεν επιτρέπεται συναλλαγή με αυτόν τον πελάτη για οποιονδήποτε λόγο.
Επισφαλής Δεν επιτρέπεται συναλλαγή με αυτόν τον πελάτη διότι δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές του υποχρεώσεις.
Γεν. Λογ. Σχ. Εκροών Ορίζουμε σε ποιόν Λογαριασμό του Ενιαίου λογιστικού Σχεδιου θα εγγράφονται οι Πωλήσεις που θα πραγματοποιούνται σε αυτόν τον Συμβαλλόμενο.
Γεν. Λογ. Σχ. Εισροών Ορίζουμε σε ποιόν Λογαριασμό του Ενιαίου λογιστικού Σχεδιου θα εγγράφονται οι Αγορές που θα πραγματοποιούνται από αυτόν τον Συμβαλλόμενο.
Γεν. Λογ. Σχ. Πελάτη Ορίζουμε με ποιόν Λογαριασμό Πελατών του Ενιαίου λογιστικού Σχεδιου θα συνδέεται ο Συμβαλλόμενος.
Γεν. Λογ. Σχ. Πελάτη Ορίζουμε με ποιόν Λογαριασμό Προμηθευτών του Ενιαίου λογιστικού Σχεδιου θα συνδέεται ο Συμβαλλόμενος.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Όχι μόνο είναι δυνατόν ένας Συμβαλλόμενος ταυτόχρονα και Πελάτης και Προμηθευτής, αλλά μας διευκολύνει καθώς αποφεύγουμε τις διπλοεγγραφές και έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον Συμβαλλόμενο.
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ Γ.Λ.Σ.
Σε αντίθεση με άλλα συστήματα, η σύνδεση Εμπορικής Διαχείρισης με τη Λογιστική είναι απ’ευθείας - χωρίς γέφυρα. Απαιτείται απλώς η αναγραφή των αντίστοιχων λογαριασμών στα Είδη & τους Συμβαλλόμενους.
Συγκεντρωτική
Ναί Κανονικό καθεστώς ΚΕΠΥΟ (συμπεριλαμβάνεται στην Συγκεντρωτική Κατάσταση )
Οχι Δεν συμπεριλαμβάνεται στην Συγκεντρωτική Κατάσταση
Καθεστώς Φ.Π.Α.
Απαλλαγή Συνήθως αφορά Συναλλασόμενους εντός της Ε.Ε. (ενδοκοινοτικές συναλλαγές).
Μειωμένο Απαλλαγή Συνήθως αφορά Συναλλασόμενους σε ακριτικά νησιά της Ελλάδας ή άλλες περιοχές της Ε.Ε. π.χ. Ειδικές Οικονομικές Ζώνες
Κανονικό Δεν υπάρχει ιδιαιτερότητα στο καθεστώς ΦΠΑ του Συναλλασσόμενου
Σχόλια Συμπληρώστε οποιαδήποτε πληροφορία σας είναι χρήσιμη.
Τόπος Εγκατάστασης Συμπληρώστε διευθυνση & στοιχεία επικοινωνίας.
ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ
TIPS: Οι αναπτυσσόμενες λίστες είναι ένας εύκολος τρόπος τυποποίησης που κάνει την εισαγωγή στοιχείων γρηγορότερη και μειώνει τα πιθανά λάθη του χρήστη. Αποτελούν τμήμα των ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ της εφαρμογής.
Διαγραφή
Αφού επιλέξετε τον αντιΣυμβαλλόμενο που θέλετε και μπείτε στην υπό-οθόνη με τα στοιχεία του, μπορείτε να τον διαγράψετε επιλέγοντας το πλήκτρο Διαγραφής.
Η διαγραφή Συμβαλλόμενου ΔΕΝ επιτρέπεται αν αυτός έχει συμμετάσχει σε συναλλαγές π.χ. αν είναι πελάτης και έχει κοπεί τιμολόγιο στο όνομά του.

Καρτέλα Συμβαλλόμενου / Συγκεντρωτικά

Ενότητα Προφίλ
Συμβαλλόμενοι / Καρτέλα Συμβαλλόμενου
Στην Καρτέλα Συμβαλλόμενου μπορείτε να:
> δείτε ενοποιημένα κινήσεις όλων των Συμβαλλομένων
> επιλέξετε προβολή βάσει σχέσης με την εταιρεία (ως Πελάτης ή ως Προμηθευτής)
> να διαμορφώσετε τις παραμέτρους που αφορούν σε αυτήν την ενότητα
> να πάρετε αναλυτικά τις κινήσεις του πατώντας πάνω στην γραμμή εγγραφής του Συμβαλλόμενου
> Αδρανείς
> Μερικό Υπόλοιπο



Αναζήτηση Ονομασίας ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ
Αναζήτηση Α.Φ.Μ. Συμβαλλόμενου

Συμπληρώστε ένα ή και τα δυο πεδία με ολόκληρα ή μέρος των στοιχείων και επιλέξτε με αριστερό κλικ το σύμβολο του μεγεθυντικού φακού. Αμέσως θα εμφανιστούν τα ονόματα των Συμβαλλομένων που πληρούν τα κριτήρια αναζήτησης. Αρχικά εμφανίζονται όλες οι εγγραφές σε πίνακα, σελιδοποιημένες ενώ υπάρχουν buttons γρήγορης περιήγησης (επόμενη-προηγούμενη, πρώτη σελίδα – τελευταία).
Σε κάθε γραμμή του πίνακα εκτός από τα βασικά στοιχεία εμφανίζονται :

Μεταφορά Χρέωσης – Χρέωση απογραφής. Κατά την αρχή της εγγραφής του Συμβαλλόμενου στο σύστημα μπορεί να υπάρχουν ήδη ανοικτές κινήσεις. Συχνά και για λόγους συντομίας, αναγράφουμε το σύνολο της έως τώρα χρέωσης π.χ. το σύνολο των πωλήσεων που έχουμε πραγματοποιήσει σε έναν πελάτη ή το σύνολο των πληρωμών που έχουμε κάνει σε έναν Προμηθευτή. Τα σύνολα ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑ επίσης αναφέρονται στην προηγούμενη χρήση.
Μεταφορά Πίστωσης – Πίστωση απογραφής. Κατά την αρχή της εγγραφής του Συμβαλλόμενου στο σύστημα μπορεί να υπάρχουν ήδη ανοικτές κινήσεις. Συχνά και για λόγους συντομίας, αναγράφουμε το σύνολο της έως τώρα πίστωσης π.χ. το σύνολο των αγορών που έχουμε πραγματοποιήσει από έναν προμηθευτή ή το σύνολο των εισπράξεων που μας έχει κάνει ένας Πελάτης. Τα σύνολα ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑ επίσης αναφέρονται στην προηγούμενη χρήση.
Αγορά – Χρέωση - Σύνολο χρεωστικών κινήσεων Αγορών δηλαδή Πληρωμές ή πιστωτικά τιμολόγια Αγορών (π.χ. επιστροφές ή εκπτώσεις).
Αγορά – Πίστωση - Σύνολο πιστωτικών κινήσεων Αγορών - συνήθως Τιμολόγια Αγορών.
Πώληση – Χρέωση - Σύνολο χρεωστικών κινήσεων Πωλήσεων π.χ. Τιμολόγια Πωλήσεων .
Πώληση – Πίστωση - Σύνολο πιστωτικών κινήσεων Πωλήσεων π.χ. Εισπράξεις ή πιστωτικά τιμολόγια πωλήσεων (π.χ. επιστροφές ή εκπτώσεις).
Σύνολο - Το τελικό αποτέλεσμα μετά την προσθαφαίρεση χρεωπιστώσεων. Μπορεί να είναι αρνητικό (οφείλουμε) ή θετικό (μας οφείλουν).
ΧΡΕΩΣΗ – ΠΙΣΤΩΣΗ
Δυο βασικές έννοιες του ΔΙΠΛΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ που χρησιμοποιούνται όχι μόνο στη Λογιστική αλλά και στην καθημερινή εμπορική ζωή. Με απλά λόγια :

ΧΡΕΩΣΗ είναι το ΔΟΥΝΑΙ δηλαδή η πράξη με την οποία δίνεις κάτι σε κάποιον δημιουργώντας του μια ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Πιό συνηθισμένοι τρόποι χρέωσης είναι Εμπορεύματα σε πελάτη & η πληρωμή σε Προμηθευτή.
ΠΙΣΤΩΣΗ: είναι το ΛΑΒΕΙΝ δηλαδή η πράξη με την οποία παίρνεις κάτι από κάποιον.
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ: η ΧΡΕΩΣΗ αυξάνει την οικονομική υποχρέωση του Συμβαλλόμενου προς εμάς (την επιχείρηση), ενώ αντίθετα η ΠΙΣΤΩΣΗ τη μειώνει.

Καρτέλλα Κινήσεων Συμβαλλομένου

Ενότητα Προφίλ
Συμβαλλόμενοι / Καρτέλα Κινήσεων Συμβαλλόμενου

Επιλέγοντας έναν Συμβαλλόμενο περνάτε στην φόρμα με τις κινήσεις του.
Εδώ μπορείτε να δείτε:

> το ιστορικό κινήσεων Συμβαλλόμενου (πωλήσεις / αγορές ή δαπάνες / ταμειακά)
> συγκεντρωτικά τα σύνολα
> να διαμορφώσετε τις παραμέτρους που αφορούν σε αυτήν την ενότητα
> να πάρετε αναλυτικά τις κινήσεις του πατώντας πάνω στην γραμμή εγγραφής του Συμβαλλόμενου
> να προσδιορίσετε χρονικό διάστημα προβολής (το τρέχων έτος είναι προεπιλεγμένο αλλά επιτρέπεται αναζήτηση και μεταξύ περισσοτέρων ετών)
> την Συνοπτική θέση του Συμβαλλόμενου
> την συγκεντρωτική οικονομική του εικόνα με τις χρεωπιστώσεις και τα σύνολά τους εντός της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου που καθορίσαμε στην Επιλογή Χρονικού Διαστήματος.
> μεμονωμένο παραστατικό και να το στείλετε για εκτύπωση / E-mail ή για δημιουργία .pdf αρχείου

Επίσης μπορείτε να εξάγετε τα αποτελέσματα της αναζήτησης σε πίνακα δεδομένων για:

> αποστολή μέσω E-mail
> ως φύλλο Excel
> για εκτύπωση, ή για δημιουργία .pdf αρχείου
> σε αρχείο .csv


Απογραφή Έναρξης

Ενότητα Προφίλ
Συμβαλλόμενοι / Απογραφή Έναρξης

Κατά την εισαγωγή του Συμβαλλόμενου στο σύστημα είναι πιθανό να υπάρχουν ήδη οικονομικές εκκρεμότητες οι οποίες πρέπει να καταχωρηθούν. Άλλες φορές πρέπει να διορθωθούν τα αποτελέσματα μιας χρήσης με το χέρι λόγω λάθους κλπ. Σε αυτό το τμήμα του συστήματος πραγματοποιούμε τις εγγραφές απογραφής του Συμβαλλόμενου.

Αρχικά εμφανίζονται όλοι οι Συμβαλλόμενοι με τα πλήκτρα περιήγησης και το φίλτρο επιλογής κατά ΟΝΟΜΑΣΙΑ και ΑΦΜ. Κλικάροντας στο Συμβαλλόμενο που σας ενδιαφέρει, μπαίνετε στην καρτέλλα κνήσεων απογραφής όπου μπορείτε να αλλάξετε τη ΧΡΕΩΣΗ ή την ΠΙΣΤΩΣΗ του.

Αποθηκεύετε με το πλήκτρο ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ή ακυρώνετε με το πλήκτρο ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. (βλ. Χειριστήρια Βασικών λειτουργιών)

Μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε ή να μετατρέψετε τις εγγραφές αυτές σε φύλλο EXCEL.



Παράμετροι Συμβαλλομένων

Η εφαρμογή Thesis υποστηρίζει την παραμετροποίηση των ρυθμίσεων λειτουργίας της εταιρείας σας.
Στην ενότητα Παράμετροι Συμβαλλομένων θα βρείτε έτοιμες τις βασικές παραμέτρους αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε και τις δικές σας με απλά βήματα.
Επιλέγετε την παράμετρο που θέλετε να εμπλουτίσετε και στο παράθυρο που αναδύεται δεξιά, πατήστε + (Καταχώρηση νέων δεδομένων Παραμέτρου) για προσθήκη νέας εγγραφής.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι παράμετροι με σήμανση * είναι ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ και δεν πρέπει να αλλάξουν ρυθμίσεις, γι' αυτό είναι κλειδωμένες από το κεντρικό σύστημα διαχείρισης του thesis.





Login